Kundservice: 010-884 81 69
Måndag-torsdag kl. 08:30-16:00
Fredag kl. 08:30-15:00
 • Kaffets historia

  Det finns många historier om hur man upptäckte kaffet. Den vanligaste handlar om en herde som såg att hans getter blev pigga och energiska av att äta de röda frukterna på kaffebusken.
  Läs mer
 • Kaffeautomat: 4 anledningar till mer kaffe på arbetsplatsen

  Det är numera ett välkänt faktum att svenskar, och övriga Skandinavien för den delen, har en alldeles säregen relation till den bruna, aromatiska kaffebönan.
  Läs mer
 • Julkaffe 2014

  År ut och år in blir man överraskad att den gråa hösten övergår till en varm och välkomnande julstämning, där mörkret och kylan kontrasteras av värme, glädje och gemenskap. Ett första tecken på att julen närmar sig är julprodukterna som brukar dyka upp i butikerna och julkaffe är något speciellt som vi ser fram emot varje år.
  Läs mer
 • Vad är en espresso?

  Här kan du läsa om vad espresso är. Vad den används till och få en försmak på kaffekulturen som kretsar omkring den.
  Läs mer
 • Så väljer du rätt kaffeautomat till din arbetsplats

  Kaffe är för många en essentiell del av arbetsdagen och kris tenderar att uppstå om kaffet olyckligtvis skulle ta slut eller kaffemaskinen går sönder. Företagets val av kaffemaskin är givetvis beroende på företagets storlek och behov.
  Läs mer
 • Kaffe, att testa det svarta guldet

  Den första prioriteten när man vaknar på morgonen är att sätta på den där maskinen som skapar det karaktäristiska bryggandet. Enbart ljudet från apparaten får det att vattnas i munnen och en tro på att bli botad från sitt dåliga morgonhumör.
  Läs mer
 • Vi och vårt kaffe

  Svenskar tillhör de som årligen dricker mest kaffe i världen, även om varan inte kan odlas i landet. Vad gör kaffe med oss, hur konsumerar vi det och var kommer det ifrån?
  Läs mer
 • Kaffelösning för café och restaurang

  Bland såväl gäster som personal inom restaurangbranschen är kaffe en av de mest populära dryckesvarorna. Innan man väljer en ny kaffeautomat till sin verksamhet bör man överväga en rad faktorer och egenskaper vid olika typer av maskiner, för att sedan kunna välja den maskin med tillfredsställande kapacitet för den specifika verksamheten. I detta inlägg kan du läsa mer om egenskaper och processer vid olika slags kaffeautomater.
  Läs mer
 • Hyra kaffeautomat: 6 saker att överväga

  Vid processen med att bedöma vad olika leverantörer av tjänster för att hyra kaffeautomater kan erbjuda just dig och din verksamhet, kan tipsen i detta inlägg komma väl till nytta. Här kan du läsa mer om de faktorer du bör överväga om du ska skaffa en ny kaffeautomat till din verksamhet.
  Läs mer
 • Fairtade och ekologiskt kaffe

  Under många år har jordbruket för kaffe präglats av en bristande utveckling. Samtidigt råder en ökad efterfrågan på kaffe, ett resultat av en växande världsmarknad för denna vara. Denna tillväxt bör justeras av mekanismer såsom Fairtrade, för att kunna uppnå en hållbar utveckling för såväl individer som miljö. I detta inlägg kan du läsa mer om sådana mekanismer och vilken inverkan de har på det de omfattar.
  Läs mer
 • Prisförändrande klimatförhållanden och Kaffe latte-index

  Vid tider med väder ofördelaktigt för odling av kaffebönor, såsom torka och översvämning, stiger priset på denna råvara. Läs mer om prisförändrande klimatförhållanden här. För att kunna kartlägga prisbilden av en hederlig kaffe latte runt om i världen, presenterar affärstidningen Wall Street Journal en överblick över kaffekedjan Starbucks prissättning för denna vara. Ta en titt på detta inlägg och se resultaten av undersökningen.
  Läs mer
 • Vad påverkar priset för kaffe?

  Ett flertal faktorer medverkar i att skapa prissättningen för kaffe. Fluktuationer i råvarupris - priset för kaffebönor, är tillsammans med fluktuationer i kronkurs på kort sikt den primära avgöraren av priset för kaffe i butik. På lång sikt däremot, påverkas denna prissättning av alla led från bonde till livsmedelsbutik i värdekedjan för att odla kaffebönor, producera kaffe och få det paketerade kaffet ut till konsumenter på marknaden.
  Läs mer
 • Kaffe i världshistorien

  Kaffe är idag en välbekant dryck som återfinns världen över. Drycken kan avnjutas i såväl arbets- som sociala sammanahang; kaffet förenar oss. Vet du när och var kaffebönan först började användas för tillberedning av kaffe? Vet du när drycken kom till Europa och Sverige? I detta inlägg kan du läsa mer om dessa aspekter, vid det kaffe som du kanske just nu har i din kopp.
  Läs mer
 • Svensken och kaffet

  Vi svenskar är bland det folk som årligen dricker mest kaffe i hela världen. Eftersom vi inte själva kan odla kaffebönor i det klimat vi bor i måste vi därför importera stora mängder kaffe. I detta inlägg kan du läsa mer om svenskens kaffekonsumtion relaterat till världshandeln av kaffe, såväl som om våra vanor och den specifika kultur vi utvecklat kring kaffe.
  Läs mer
 • Hur finner man en leverantör av kaffeautomater?

  Kaffeautomater har ett stort inflytande över trivseln på arbetsplatser runt om i landet, eftersom medarbetare uppskattar möjligheten av att kunna ta sig en kopp kaffe på jobb. I detta inlägg kan du läsa mer om kaffeautomater för arbetsplatsen; om såväl grundläggande faktorer som olika slags alternativ för anskaffning och underhåll av sådana maskiner. Undrar du hur man finner verksamheter som levererar kaffeautomater till företag? I detta inlägg kan du få svar på din fråga.
  Läs mer
 • Vad är priset för en kaffeautomat?

  De flesta verksamheter har ett behov av att kunna servera kaffe till såväl medarbetare som kunder och det finns i dag ett stort utbud av kaffeautomater - alla med olik kvalitetsnivå, bryggningskapacitet och prisnivå. Innan inköp är det därför viktigt att reflektera över de behov som kaffeautomaterna ska täcka, vilka funktioner dessa ska ha såväl som över vilken leverantörs-lösning som passar bäst för just din verksamhet.
  Läs mer
 • Leasing av kaffeautomat

  Om du överväger att leasa en eller flera kaffeautomater för bruk inom din verksamhet bör du först och främst undersöka och ta hänsyn till en rad element, för att hitta den lösning som passar just din verksamhet. I detta inlägg kan du läsa mer om leasing såväl som de egenskaper vid kaffeautomater du bör vara uppmärksam på innan du bestämmer dig för vilken leverantör av sådana du ska vända dig till.
  Läs mer
 • Kaffe

  Om du vill lära mer om de historiska aspekterna vid kaffe är detta ett inlägg för dig. Här kan du även skaffa dig en överblick över olika slags kaffebönor och egenskaper hos dessa, såväl som den utvinningsprocess bönorna genomgår för att du ska kunna avnjuta en kopp med rykande färskt kaffe.
  Läs mer
 • Kaffeautomater på jobbet - därför är det en god investering

  Om du överväger att köpa in en eller flera kaffeautomater för bruk inom din verksamhet - av såväl interna medarbetare som externa besökare, är det en rad faktorer som du bör ta hänsyn till. I detta inlägg kan du läsa mer om dessa faktorer och varför en kaffeautomat på arbetsplatsen kan bidra till en positiv stämning och glada miner.
  Läs mer
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3