Jämför pris och offerter på kaffeautomater
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter Begär dina gratis offerter
Det tar mindre än 1 minut!

Typ av maskin?

Det tar mindre än 1 minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Expressen
Business Insider
Entrepreneur
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 21 maj 2021

Leasing av kaffeautomat

Vad innebär leasing av en kaffeautomat?

Det är i dag fullt möjligt för dig som verksamhetstagare att finansiera inköp av en kaffeautomat genom olika slags banklösningar, men den vanligaste finansieringsformen som verksamheter använder är emellertid “leasing (även kallat “långtidshyra”).” Leasing innebär ett avtal där du som kund förpliktigar dig till att betala leverantören för en rad tjänster som denna utför i samband med den produkt du leasar. Det finns två typer av leasing:

 • Operationell leasing: kortvarigt avtal där du vanligtvis har rätt att säga upp avtalet innan detta utlöper, mot att du ofta krävs på en viss premiesumma för risken detta innebär för leverantören.
 • Finansiell leasing: långvarigt avtal som sträcker sig över hela produktens förväntade livstid, vilket innebär att ett sådant avtal i stort sett är omöjligt att säga upp inom loppet av kontraktperioden.

Fördelar vid leasing?

Leasing av olika slags inventarier innebär en rad fördelar för en verksamhet. Sådana fördelar kan exempelvis beskrivas enligt följande:

 • Inga återförsäljningskostnader,
 • specialisering inom firmans kärnverksamhet eftersom driftsunderhåll av maskiner etcetera kan outsourcas,
 • ingen transfereringsrisk eftersom leasingföretaget står för risken,
 • ökad motivation och kvalitet på tjänster och service eftersom leasingföretaget har incitament för att leverera högklassiga produkter för att dess kunder ska förbli lojala, samt
 • leasing främjar mindre företag och verksamheter i dessas utbreddningsmetod.

Egenskaper hos olika kaffeautomater - vad ska du tänka på?

Innan du bestämmer dig för vilken tjänst för leasing du ska använda dig av - vilken leverantör som bäst matchar din verksamhets behov - finns det en rad olika aspekter att tänka på och analysera, för att kunna fatta ett så välinformerat beslut som möjligt. Vid investering i en leasing-tjänst för kaffeautomater bör du således överväga ett flertal element innan du tecknar ett avtal. Detta beror på att det är många faktorer - såsom kvalitet, kapacitet och pris, som skiljer olika slags modeller av kaffeautomater åt.

Generellt sett finns det två typer av kaffeautomater - de som har kapacitet att brygga ett flertal varianter av kaffe och de som enbart kan leverera vanligt svart kaffe. Den mest förekommande av dessa kaffeautomater på en arbetsplats är den med kapacitet att brygga olika slags kaffesorter såsom cappuccino, kaffelatte och espresso.

Inom de två överordnade kategorierna för typer av kaffeautomater (sådana som enbart brygger vanligt svart kaffe och sådana med kapacitet att servera olika varianter av varma drycker) finns det i stort sett fyra slags kaffeautomater:

 • Kaffeautomater som brygger på pulver
 • Kaffeautomater som brygger på malet kaffe
 • Kaffeautomater som brygger på hela bönor, och
 • Espressomaskiner.

Kvalitet eller kvantitet?

Eftersom kaffeautomater kommer i många olika slags modeller, typer och storlekar - med olika framställningsmetoder, kapaciteter och prestanda, är det innan ett anskaffningsbeslut kan fattas viktigt att exakt uppskatta det behov som en kaffeautomat ska täcka inom den specifika verksamheten. Vad värderas högst - kvalitet eller kvantitet? Kontrollfrågor du kan ställa dig innan du bestämmer dig för vilken slags automat du ska leasa till din verksamhet är bland andra följande:

 • Vem är det - personal eller externa besökare - som ska använda kaffeautomaten?
 • Vilka preferenser och önskningar har dessa individer för det kaffe som ska serveras?
 • Hur mycket kaffe och inom vilken tidsram ska kaffeautomaten kunna framställa var dag?
 • Var ska kaffeautomaten strategiskt placeras för att vara lättillgänglig och kunna uppnå full funktion?

Vilken leverantör ska du välja vid leasing av en kaffeautomat?

När du väljer att leasa en eller flera kaffeautomater är det fullt möjligt för dig att i avtal med leverantören av denna tjänst utforma en skräddarsydd lösning för att på bästa sätt matcha din verksamhets behov. Att leasa en kaffeautomat innebär därmed fördelen av att en eventuell skräddarsydd driftsservice ingår i tjänsten. Leverantören av kaffeautomaten försäkrar då att maskinen underhålls kontinuerligt och därmed är kapabel att prestera till sin fulla kapacitet och prestanda. Detta betyder att det är tidseffektivt och bekvämt för din verksamhet att leasa en kaffeautomat och för en kort period kan detta vara en mycket god och kostnadseffektiv lösning. Däremot kan det i längden bli dyrare att teckna ett leasingavtal, i jämförelse med att från början investera i en kaffeautomat genom inköp.

Önskar du beställa flera offerter redan i dag?

Här hos expertvalet.se kan du beställa och motta upp till fyra offerter från olika leverantörer av kaffeautomater, helt utan förpliktelser. Genom att använda denna tjänst får du således enkelt och bekvämt kontakt med de leverantörer som erbjuder den lösning för leasing som bäst matchar dina och din verksamhets behov. Allt du behöver göra är att fylla i information om dina preferenser och behov, så kontaktas du av relevanta företag för leasing och leverans av kaffeautomater inom kort.