Jämför pris och offerter på kaffeautomater
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter Begär dina gratis offerter
Det tar mindre än 1 minut!

Typ av maskin?

Det tar mindre än 1 minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Expressen
Business Insider
Entrepreneur
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 02 juni 2021

Hyra kaffeautomat: 6 saker att överväga

Om du beslutat dig för att införskaffa en kaffeautomat till din verksamhet har du tagit första steget mot att dagligen förse personal och gäster med gott kaffe; den sista koppen pulverkaffe på arbetsplatsen är drucken!

För att ta nästa steg i processen av att få en ny kaffeautomat till verksamheten bör du värdera behovet för olika typer av kaffedrycker, mängden av kaffe som var dag konsumeras inom organisationen, samt hur mycket pengar du och din verksamhet är villiga att spendera på en eller flera kaffeautomater.

Låt oss anta att ett alternativ för att hyra en högkvalitativ kaffeautomat passar bäst för din verksamhet. För denna lösning finns ett flertal leverantörer och vid processen med att bedöma vad dessa kan erbjuda dig kan följande tips komma väl till nytta.

1. Uthyrningskontrakt

Det kan vara en god idé att det uthyrningskontrakt du tecknar med leverantören av din verksamhets kaffeautomat omfattar en så kort tidsperiod som möjligt - helst en månad i taget. Detta för att skydda organisationen mot risken av att medarbetare inte uppskattar den nya automaten och således inte använder den i den omfattning som du förväntat. Kanske upptäcker du även i ett inledande skede att din verksamhets nya kaffeautomat är allt för svår att effektivt hålla i drift. Vid sådana eventuella situationer kan det vara skönt att ha möjlighet att med kort varsel kunna säga upp det avtal som ingåtts med leverantören.

2. Pris

Pris och prisvärdhet är viktiga faktorer att överväga vid införskaffning av nya inventarier. Dessa faktorer varierar brett mellan olika typer av kaffeautomater och kan därför vara vilseledande. Som i de flesta tillfällen och för de flesta typer av produkter innebär emellertid ett högre pris en mer kvalitativ produkt. Tänk också på att noga kontrollera vad som ingår - serviceytelser och så vidare, i det produktpris du erbjuds av olika leverantörer.

3. Möjlighet att byta ut automaten

Behov och preferenser för kaffe varierar mellan olika individer och således mellan olika slags verksamheter och organisationer. När du tecknar ett avtal för att hyra en eller flera kaffeautomater för din verksamhet rekommenderas du därför att ingå ett avtal där du tillåts byta en typ av automat mot en annan om behoven inom organisationen förändras. Exempelvis önskar de anställda kanske en automat som brygger kaffe på hela bönor istället för en som brygger på pulver.

4. Service och driftsunderhåll

Vid de flesta tillfällen innebär det med att hyra en kaffeautomat att leverantören av maskinen står för dess service och driftsunderhåll - en solklar fördel med att hyra kaffeautomat. Därmed bör du kontrollera om sådana tjänster ingår i det avtal du överväger att ingå.

5. En och samma leverantör

Det är en god idé att använda en och samma leverantör för såväl kaffeautomat som de bönor eller kaffepulver som används vid automaten. På detta vis kan du försäkra dig om att produkterna är kompatibla och att du alltid kan vända dig till leverantören av automaten om du upplever att kaffet smakar konstigt eller att automatens driftskapacitet på något sätt är nedsatt.

6. Uttalanden

Att läsa vad andra har att säga om att hyra kaffeautomater är ett av de bästa sätten för att försäkra dig om vilken leverantör som erbjuder den bästa lösningen i kombination med service. Det kan därför vara en god idé att läsa uttalanden och rekommendationer från individer och verksamheter som har erfarenheter med olika tjänster för uthyrning och driftsunderhåll av kaffeautomater. Genom sådana sociala bevis kan du med större säkerhet fatta det beslut som är bäst för just din organisation.

Om du är intresserad av att motta offerter från olika leverantörer som arbetar med att hyra ut kaffeautomater rekommenderas du att fylla i formuläret uppr till höger. Vi hjälper dig sedan att komma i kontakt med upp till fyra leverantörer, vilka ger dig offerter för olika slags kaffelösningar. Erbjudandet är gratis och helt utan förpliktelser.

Läs mer: Hyra kaffemaskin