Jämför priser på kaffeautomater
Beställ skräddarsydda offerter här
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kaffeautomater - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många koppar konsumerar ni dagligen?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 01. september 2017

Vi och vårt kaffe

Den största mängden av det kaffe vi dagligen konsumerar dricker vi på jobb eller hemma. Kaffe innebär för många av oss en metod för att skärpa koncentrationsförmågan och få en uppiggande effekt, för att kunna möta vardagens utmaningar och arbetsuppgifter. Därutöver är kaffets tendenser till att ena människor i en social aktivitet och självklart dess goda smak inte att förglömma.

Även om vi i Sverige, på grund av rådande klimatförhållanden, inte kan odla kaffebönor tillhör vi de länder som är världsledare i kaffekonsumtion. Tätt följt efter vårt grannland Finland där befolkningen i genomsnitt konsumerar 3,6 koppar kaffe dagligen, konsumerar vi dagligen 3,2 koppar kaffe. För att tillgodose denna konsumtion av det svarta guldet som motsvarar nio kilo kaffe per person och år krävs det att vi för hela befolkningen sammanlagt importerar en omfattande mängd kaffe - cirka 89.000 ton per år.

Vi Och Vårt Kaffe (1)

Även om vi i Sverige saknar grundläggande förutsättningar för att producera kaffe saknar vi inte tillgång till högkvalitativt sådant. Genom omfattande importverksamhet av denna vara tillgodoses vårt dagliga, relativt höga, intag av kaffe.

I de flesta organisationer runt om i landet finns behovet av att kunna servera kaffe till såväl medarbetare som kunder. I Sverige tar vi oss mer än gärna flera koppar kaffe om dagen för att få en uppiggande stund, inte minst när vi är på jobb. Dessa stunder är för många heliga och ett tillfälle att hämta nya krafter. Därmed blir kaffeautomaten på vår arbetsplats en uppskattad attribut som kan bidra till många glada miner. En förhöjd energinivå hos medarbetarna på en arbetsplats är något som alla verksamheter borde sträva efter att uppnå - en investering väl värd sin kostnad.

Se även: Prisförändrande klimatförhållanden och Kaffe latte-index för att få en inblick i de faktorer som påverkar priset på såväl import och personlig konsumtion av kaffe, eller kaffeautomater för att läsa mer om de olika attributerna vid en kaffeautomat och om vad du bör tänka på vid anskaffning av en sådan. På denna sida kan du även fylla i ett formulär för att helt utan förpliktelser komma i kontakt med olika återförsäljare av kaffeautomater.