Jämför priser på kaffeautomater
Beställ skräddarsydda offerter här
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade & omnämnda
1
2
3
Få upp till 4 offerter här Kaffeautomater - Få upp till 4 gratis offerter från ledande leverantörer
Det tar mindre än 1 minut!

Hur många koppar konsumerar ni dagligen?

Det tar mindre än 1 minut!
Senast uppdaterad: 29. juli 2016

Så väljer du rätt kaffeautomat till din arbetsplats

KaffemaskineKaffe är för många en essentiell del av arbetsdagen och kris tenderar att uppstå om kaffet olyckligtvis skulle ta slut eller kaffemaskinen går sönder. Företagets val av kaffemaskin är givetvis beroende på företagets storlek och behov. Är det viktigt för dig att ha inbyggd mjölkskummare? Vill du ha inbyggda kvarnar eller är du mer av en kaffekapselmänniska? Är snabbheten viktig för dig? Spengler 25 Instant brygger exempelvis en kopp på bara 15 sekunder och Franke Spectra S brygger hela 200 koppar i timmen! 

Olika typer av kaffemaskiner

Beroende på företagets budget och ambitioner så är olika produkter mer eller mindre lämpade för ändamålet och nedan följer därför en snabb översikt.Round Coffee Clear 2Helautomatiska kaffemaskiner är de som sköter hela processen från malning till färdigt kaffe, inklusive uppvärmning och mjölkskumning och där du endast behöver fylla på med färska kaffebönor. Detta är den allra vanligaste maskinen på exempelvis caféer och restauranger, eftersom det möjliggör för ägaren att välja sina egna bönor och därmed styra hela produktionen från scratch.


Coffee Round Clear 1Den riktigt ambitiöse kaffeentusiasten rostar sina egna bönor och anammar på så sätt den rådande DIY-kulturen. Roligt, trendigt och smart! Denna typ av kaffemaskin är oftast dyr vid inköp, men du tjänar också in pengarna i form av miljövänlighet, minimalt underhåll och möjligheten att använda dina egna bönor; för att inte tala om exklusiviteten i att kunna erbjuda alla kunder på företagets alldeles eget utvecklade kaffe - Det är marknadsföring som verkligen värmer inifrån!

Round Coffee Clear 4Kapselmaskinerna är också en helhetslösning, här kommer kaffet förpackat i småkapslar, som pressas och förångas för att brygga kaffet. En av de mest kända aktörerna bland kapselmaskinerna är Nespresso, som med sina 22 delikata kapslar av varierande styrka och smakprofil, är världsledande på marknaden. Kaffekapselmaskinerna är billiga, men innebär en högre kostnad än den helautomatiska kaffemaskinen, eftersom kapslarna inte kan återanvändas. Dessa maskiner är också i större utsträckning sårbara för felhantering, då kapslarna kan fastna så att reparatör måste inkallas.

Round Coffee Clear 3Kombinationsmaskinerna är det mest självklara valet vid ett företag med många anställda och kunder, eftersom du där kan välja flera olika sorters drycker, inte bara kaffe och ibland ingår även muggarna som dryckerna sedan hälls i. Dessa maskiner är antingen kapselmaskiner eller helautomatiska.


Hyra eller köpa kaffemaskin?
Om den tekniska kunnigheten sträcker sig till att skruva i en glödlampa, kan det vara en god idé att hyra er kaffemaskin,då ligger på tillverkaren att sköta allt underhåll av maskinerna. Tänk dock på att detta kan bli dyrt i längden om det är en maskin som används av många och som därför också är extra sårbar för fel. Köper du maskinen så blir du ytterst ansvarig för underhållet av den, så lägg ned tid på att verkligen välja en som är lätt att sköta och fylla på. Töm din kaffeleverantör på all hens förvärvade kaffekunskap! Proffsen vet trots allt bäst och precis som du är expert på exakt hur du vill ha ditt kaffe, så vet de med säkerhet vilken maskin som passar dig bäst.