Jämför pris och offerter på kaffeautomater
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter Begär dina gratis offerter
Det tar mindre än 1 minut!

Typ av maskin?

Det tar mindre än 1 minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Expressen
Business Insider
Entrepreneur
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 26 maj 2021

Vad är en espresso?

Brygger espresso.

Definitionen av espresso

Espresso är kaffe av högsta klass. Espresso kan antingen drickas svart, som latte, cortado, cappuccino eller en annan kaffedryck. En espresso kan dessutom drickas med lite socker eller grädde till, men de flesta föredrar en espresso helt ren. Espresso inte är en sorts böna utan en typ av bryggningsteknik.

Vad är espresso?

Espresso är en typ av kaffe som är bryggt på speciella mån, espresso är alltså inte en specifik böna. Espresson är mindre än en kopp kaffe, men i gengäld är den lika stark som en vanlig kaffe, i förhållande till smak och innehåll. En espresso bryggs på ett mycket fintmalet kaffe och den bryggs på närmast kokande vatten, med 2-4 cl vatten per kopp. Espresson ska bryggas med en espressomaskin, eftersom enbart en sådan kaffemaskin klarar av den typen av tryck som krävs, vilket kan variera mellan 8,5 och 9,5 bar. Det höga trycket ger kaffet en fin crema, den tjocka gräddliknande konsistensen som är på toppen av espresson.

Har du aldrig provat en espresso?

Om du aldrig provat en espresso, kan det starkt rekommenderas att du ska ge det en chans. Många kaffedrycker smakar bättre när man använder en espresso som bas istället för bryggkaffe, presso etc. Kaffebönorna som används till filterkaffe och presskaffe kan få en mer explosiv och intensiv smak om man väljer att pressa ur bönerna med en espresso istället. När man brygger via espressometoden kan det frambringa unika nyanser, vilket ger en speciell smak- och kaffeupplevelse. De flesta kaffebarer har deras unika kafferostningar, som de använder till deras kaffespecialiteter, så om du vill få en ny espressoupplevelse kan du få det varje gång du besöker en ny kaffebar.

Once you go black…

Okej, när du har gett espresson en chans kan det vara möjligt att det blir en viktig det av ditt liv, en förälskelse som du möjligtvis aldrig vänder dig tillbaka från. För många blir det som en besatthet att finna den perfekta espresson. För att uppnå den bästa espressoupplevelsen, kan det innebära många besök till stadens alla kaffebarer eller en investering i en espressomaskin, som kan brygga en god kaffe till dig varje dag. Idag är espressobryggandet en hobby för många, där de vill arbeta sig fram till den perfekta espressosmaken. Det kan ta lång tid för det finns så många parametrar som kan justeras under bryggningen Det kräver således precision och tålamod att arbeta sig fram till den perfekta koppen. Du ska därför inte bli förtvivlad om du inte klarar av att brygga en perfekt kopp efter en vecka, espresso kräver tålamod och kunskap.

Innan du köper en espressomaskin, bör du besöka en kaffebar som vet hur man brygger en god kopp espresso. På så vis kan du få en idé om vad som är en god upplevelse och vad du ska sträva efter att kunna framställa där hemma.