Jämför pris och offerter på kaffeautomater
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter Begär dina gratis offerter
Det tar mindre än 1 minut!

Typ av maskin?

Det tar mindre än 1 minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Expressen
Business Insider
Entrepreneur
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 02 juni 2021

Kaffeautomat: 4 anledningar till mer kaffe på arbetsplatsen

Kärleken till kaffe…

Det är numera ett välkänt faktum att svenskar, och övriga Skandinavien för den delen, har en alldeles säregen relation till den bruna, aromatiska kaffebönan. Själv vill jag påstå att vårt förhållande är nästintill livsnödvändigt, till och med oroväckande starkt.

Kärlekssagan mellan den svenska befolkningen och den mörka drycken är en lång sådan då den tog sin fart för mer än 300 år sedan. Vid denna tidpunkt var det dock enbart de mest förmögna som hade tillgång till drycken och det dröjde ytterligare ett par år innan kaffet fanns till försäljning, då som medicin på Apoteket.

Idag är situationen en helt annan, svenskarna konsumerar kaffe som aldrig förr och i snitt dricker den gemene svensken cirka 4-5 koppar per dag. På listan över länder som konsumerar störst andel kaffe per capita, stoltserar Sverige med en stark tredjeplats då enbart Nederländerna och Finland häver i sig mer.

Beställ offerter på kaffeautomater redan idag! Fyll i formuläret till höger, så matchar vi dig med våra samarbetspartners. 

Därför ska du dricka kaffe

Jag är således inte ensam om min tillgivenhet för den goda drycken då kaffet verkar vara en självklar kompis för många i vardagen. Inte minst på arbetsplatsen har kaffe en alldeles särskilt bra funktion då dess styrkande effekt kan ge den mest tröttsamma av situationer ett lyft.

Om det vore upp till mig, skulle kaffe finnas fritt tillgängligt för alla, närsomhelst och varsomhelst, och om det är något ställe som kaffet borde ha en självklar plast på i detta land, är det på jobbet. Min förkärlek till kaffet grundar sig till stor del i dess goda smak och värmande effekt men nyttan är betydligt större än så.

Kaffe Företag

4 goda anledningar till mer kaffe på arbetsplatsen

  1. Varför ditt jobb borde tillgodose dig med en kaffeautomat, är att gratis kaffe på jobbet inte bara är snällt, det är även smart! Enligt reciprocitetsprincipen, känner människan ett begär av att ge tillbaka när vi har blivit givna någonting. En liten gåva, såsom gratis kaffe, kan därav ge en stor effekt på motivationen hos dig som anställd.
  2. Anledning nummer två åberopar forskning från Lunds Universitet som bekräftar att kvinnor som dricker minst två koppar kaffe om dagen halverar risken för återfall av bröstcancer. Utöver detta har forskare även kommit fram till att ökad konsumtion av drycken i sin tur minskar förekomsten av depression, och även risken för självmord bland kvinnor. Hur det ser ut bland män förtäljer däremot inte historien.
  3. Inte nog med att kaffe kan förvandla den tröttaste av själar till en piggelin, gör kaffe även så att din hjärna kan arbeta mer effektivt och fokuserat, oavsett hur tråkig arbetsuppgiften än må vara. Även förbättring av minne och inlärningsförmåga har visat sig som en följd av koffeinintag.
  4. En fjärde anledning till varför samtliga arbetsplatser bör investera i en rykande god kaffeproducerande automat, är dryckens förmåga att kunna stimulera hårväxt och därmed motverka skallighet hos män och kvinnor. Är du dessutom frusen, har kaffet en temperaturhöjande effekt som i sin tur även ökar kroppens förbränning.

Och glöm inte, en kopp om dagen är bra för magen!