Jämför pris och offerter på kaffeautomater
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter Begär dina gratis offerter
Det tar mindre än 1 minut!

Typ av maskin?

Det tar mindre än 1 minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Expressen
Business Insider
Entrepreneur
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 02 juni 2021

Hyra/köpa kaffemaskin Restaurang

Kaffemaskin till din restaurang

Maten är utsökt, vinet aromatiskt och kaffet smakar… Ja, hur smakar egentligen kaffet? Ett restaurangbesök avslutas många gånger med en kopp kaffe på maten. Därför är det väl så viktigt att ge kunden en bra avslutning på sin restaurangupplevelse, vilket leder oss till valet av en kvalitativ och välfungerande kaffemaskin.

Vi kan hjälpa dig att hitta rätt produkt och leverantör oavsett om du vill hyra, leasa eller köpa en kaffemaskin. Vill ni att kunderna själva ska kunna hämta kaffe genom att enkelt trycka på en knapp och få sin kaffefavorit? Då kanske en kaffeautomat med flera smalvarianter passar er. Har din restaurang en utbildad barista som kan leverera en espresso av högsta kvalitet? En halvautomatisk kaffemaskin eller en pistongmaskin kan då vara att rekommendera.

Beroende på dina ekonomiska förutsättningar, den mängd kaffe du behöver och hur snabbt det ska kunna framställas så finns det alltid en produkt som matchar dina behov. För att komma i kontakt med flera leverantörer av kaffemaskiner, kan du fylla i Expertvalets kontaktformulär. Vår kundtjänst säkerställer att dina behov matchas med lämplig produkt och leverantör.

Vilken typ av kaffemaskin passar er restaurang?

Innan ni bestämmer er för vilken kaffemaskin som ni ska ha i er restaurang finns det några frågor som bör besvaras:

1. Hur många koppar kaffe omsätter ni per dag?

Beroende på antal koppar per dag, finns det kaffemaskiner med olika kapacitet och brygghastighet. Ju fler koppar kaffe som serveras varje dag, desto större kapacitet kan behövas. Maskiner med stor kapacitet innebär vanligen också en högre kostnad.

Däremot finns det leverantörer som säljer sitt egna kaffe tillsammans med kaffemaskinen. Om restaurangen förbrukar mycket kaffe kan det därmed finnas möjlighet till mängdrabatt på kaffet, vilket i sin tur kan motivera en dyrare kaffemaskin.

2. Är konsumtionen koncentrerad till ett fåtal tillfällen, exempelvis lunch och middag, eller är serveringen utspridd över dagen?

Restauranger har vanligen ett par perioder per dag när de flesta gäster anländer; lunch och middag. Under dessa tider kan det därför krävas att relativt stora mängder kaffe kan framställas på kort tid. Om så är fallet är det viktigt att se på bryggningstid och volymkapacitet.

3. Serverar personalen kaffet eller ska kunderna själva kunna servera kaffet?

Många restauranger erbjuder sina gäster en kopp kaffe på maten, utan extra kostnad. Om kaffeomsättningen är låg kan det räcka med en kaffebryggare, eventuellt en modell som kan brygga två kannor samtidigt. Ett annat alternativ är att välja en kaffeautomat där kunderna själva kan välja bland flera kaffevarianter.

Om er restaurang har personal som är utbildad inom baristayrket kanske ni instället väljer en halvautomatisk kaffemaskin eller en pistongmaskin för att framställa espresso. Tänk på att detta alternativ kräver en kaffekvarn för att mala färskt kaffe från hela bönor. Allt för att erbjuda era gäster den bästa möjliga restaurangupplevelsen.

Olika kaffekoppar

Priser för att hyra eller köpa en kaffemaskin

Först och främst är det viktigt att välja en kaffemaskin med rätt kapacitet, men för många företagare är det givetvis viktigt att välja en produkt till rätt pris. Kostnaden för en kaffemaskin varierar stort beroende på kapacitet, modell och funktioner. Beroende på om maskinen brygger på färdigmalet kaffe eller hela bönor, kan även detta påverka priset.

När ni budgeterat för vad ni vill betala för er kaffemaskin, återstår frågan om ni ska hyra eller köpa maskinen. Fördelen med att hyra en kaffemaskin är att er restaurang då har en fast kostnad per månad som ska betalas, medan kostnaden för att köpa en maskin blir en högre engångskostnad. Glöm inte bort att kostnader för kaffe och eventuellt serviceavtal tillkommer.

Om ni ska hyra en kaffemaskin, kan priset för detta gå från 300 till över 1000 kronor i månaden. Att köpa en enklare kaffeautomat kostar från 6000 kronor och uppåt, medan en halvautomatisk kaffemaskin som ska manövreras av en barista kan uppgå till över 60 000 kronor. Prisnivåerna skiljer sig därmed markant beroende på produkt.

Beställ offert på kaffemaskin till er restaurang

På Expertvalet kommer du snabbt och enkelt i kontakt med flera leverantörer av kaffemaskiner och kaffeautomater. Genom att fylla i vårt kontaktformulär kan vi matcha dig med relevanta leverantörer. För att säkerställa kvalitativ service får ni gärna ringa upp oss när formuläret är ifyllt, annars ringer vi er för att ställa några kompletterande frågor som säkerställer att era behov möts.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut