Jämför pris och offerter på kaffeautomater
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter Begär dina gratis offerter
Det tar mindre än 1 minut!

Typ av maskin?

Det tar mindre än 1 minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Expressen
Business Insider
Entrepreneur
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 02 juni 2021

Hyra/köpa kaffemaskin till Jobbet

Söker ni en kaffemaskin till jobbet?

Letar ni efter en ny kaffemaskin till jobbet? Att ha en effektiv och välfungerande kaffemaskin är viktigt för att kunna förse såväl besökare som personal med gott kaffe av hög kvalitet. Även arbetsplatser såsom institutioner för utbildning och vård kan dra fördelar av att ha en kaffeautomat placerad tillgänglig för de anställda.

Idag finns det flera typer av kaffemaskiner som passar alla typer av arbetsplatser. En kaffebryggare kan räcka för mindre arbetsplatser, medan större volymer ofta skapar en efterfrågan på en automatisk kaffemaskin. Vidare finns också de numera väldigt populära kapselmaskinerna, men dessa är också förenade med relativt höga kostnader.

Ökad energi och välmående i form av att ha förmånen att kunna ta sig en kopp kaffe under arbetstid är sådant som kan höja trivseln på en arbetsplats. Glada miner leder till bättre produktivitet! En kaffemaskin som brygger riktigt gott kaffe på jobbet kan därmed vara en god investering av flera anledningar.

Kaffekonsumtion på jobbet

I Sverige dricks det i genomsnitt lite mer än tre koppar kaffe per person och dag - en mängd stor nog för att placera oss på topplistan över befolkningar som dricker mest kaffe i världen. En stor del av denna kaffekonsumtion intas vanligtvis på vår arbetsplats, exempelvis framför datorn på kontoret.

Enligt undersökningar dricks en tredjedel av det kaffe vi i genomsnitt dagligen konsumerar i Sverige på arbetsplatser såsom kontor och olika instanser för utbildning och sjukvård. Kanske beror detta på att de flesta arbetstagare i landet - cirka 75 procent av alla anställda har förmånen att få gratis kaffe på sin arbetsplats.

På senare tid har det blivit vanligt att ersätta traditionella småskaliga kaffebryggare med kaffemaskiner av högre kapacitet på svenska arbetsplatser och företag. Detta beror till stor del på att kaffeautomater har kapacitet att framställa omfattande mängder kaffe på kort tid. Automatiska kaffemaskiner kan dessutom köpas eller hyras med ett serviceavtal som innefattar olika former för driftsunderhåll, påfyllning av kaffebönor och så vidare, utformat enligt era önskemål i samförstånd med leverantören.

Vilken kaffemaskin passar för er arbetsplats?

Då ni ska bestämma vilken slags kaffemaskin som bäst passar arbetsplatsen, bör ni först fråga er vilken kapacitet kaffemaskinen behöver ha. Hur många koppar kaffe dricker var och en på jobbet varje dag? Skiljer sig preferenserna åt, så att både svart kaffe, espressovarianter såsom caffe latte och cappuccino efterfrågas? Kanske finns det flera som även vill kunna få hetvatten till en kopp te?

Kaffeautomat För att fastställa vilken slags kaffemaskin som passar på jobbet kan följande faktorer tas i beaktning:

 1. Bryggningsmetod, vilken kan vara automatisk eller manuell?
 2. Hur många anställda som dricker kaffe på arbetsplatsen?
 3. Hur många koppar kaffe som dricks varje dag?
 4. Vilken typ av kaffevarianter och smaker som personal och besökare kan tänkas önska sig?
 5. Kvalitet och kapacitet; ska det gå snabbt och enkelt eller är det kaffe av hög kvalitet som efterfrågas? 
 6. Önskar ni hyra, leasa eller köpa kaffemaskinen? 
 7. Önskar ni serviceavtal till kaffemaskinen?

Serviceavtal för kaffemaskin på jobbet

När ni köper eller hyr en kaffemaskin eller kaffeautomat till en arbetsplats såsom ett kontor kan ni med de flesta leverantörer teckna ett tillhörande serviceavtal. Ett sådant avtal utformas i samförstånd med leverantören och innefattar olika kriterier för hur denne ska utföra tjänster med hänsyn till driftunderhåll av kaffemaskinen. Olika servicenivåer kan vanligtvis anpassas efter era önskemål och i enlighet med vad som passar bäst för din specifika verksamhet.

Servicenivåer för driftsunderhåll av en kaffemaskin på din arbetsplats kan exempelvis bestå av:

 • Fri service.
 • 1-2 servicebesök per år.
 • 2-4 servicebesök per år.
 • Fler än 4 servicebesök per år.

Att teckna ett serviceavtal för kaffemaskinen på din arbetsplats innebär att det blir enklare för din verksamhet att följa skötselanvisningar med hänsyn till egenkontroll och rengöring av maskinen. Detta då det företag som anlitas för att sköta kaffemaskinen måste följa regler och krav som utformats i enlighet med Livsmedelsverkets egenkontroll.

Få offert på kaffemaskin till ert jobb redan idag

Utbudet bland kaffemaskiner är stort och därför kan det vara lämpligt att jämföra flera produkter och leverantörer för att finna rätt pris och funktion. Genom att fylla i kontaktformuläret kan du få offerter från flera leverantörer av kaffemaskiner, både av välkända rikstäckande leverantörer liksom mindre lokala återförsäljare.

Vi matchar er förfrågan med de leverantörer som kan uppfylla era behov och därefter kan du jämföra flera offerter. På så vis säkerställer ni att priset är rimligt och att efterfrågad servicenivå uppfylls. Det kan vara tidskrävande att jämföra flera produkter och återförsäljare. Genom att använda dig av Expertvalet vid val av kaffemaskin till jobbet kan ni spara både tid och pengar.

Tjänsten är kostnadsfri och ni förbinder er inte till några avtal. Vår förhoppning är att ni kan finna en produkt som ni blir nöjda med och att våra samarbetspartners kan ge er bästa möjliga service.