Jämför pris och offerter på kaffeautomater
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter Begär dina gratis offerter
Det tar mindre än 1 minut!

Typ av maskin?

Det tar mindre än 1 minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Expressen
Business Insider
Entrepreneur
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 02 juni 2021

Hyra eller köpa kaffemaskin Malmö

Driver du en verksamhet i Malmö?

Malmö är en växande stad, med en större befolkningsutveckling än riksgenomsnittet. Även antalet nystartade företag är högre i Malmö än för Sverige i genomsnitt, med omkring 14 nystartade företag per år och 1000 invånare. Malmö kommun har nästan 21 000 anställda - om man räknar på 3,4 koppar kaffe per person och dag, innebär det över 15 miljoner kaffekoppar om året enbart inom den kommunala verksamheten i Malmö.

Oavsett om du driver en privat verksamhet, eller arbetar på statlig eller kommunal myndighet, kan vi hjälpa dig att hitta en kaffemaskin som matchar verksamhetens behov. Detta gäller oavsett om du letar efter en halvmanuell kaffemaskin eller en automatisk variant som endast kräver ett knapptryck.

Genom att fylla i vårt kontaktformulär ansöker du om flera offerter från företag som levererar, installerar och utför service på kaffemaskiner. Expertvalet ger dig möjlighet att jämföra flera erbjudanden och sedan välja den produkt och leverantör som bäst möter din verksamhets behov. Tjänsten är kostnadsfri och binder dig inte till några fortsatta avtal. Du är välkommen att höra av dig till oss vid frågor eller funderingar.

Malmö och kaffemaskiner

Inför köp, hyra eller leasing av kaffemaskin, finns det tre aspekter som bör tas i beaktning. Den första aspekten avser om det är viktigast med kvalitet eller kvantitet: Är det viktigt att snabbt kunna framställa kaffet, eller är det viktigare med kvalitativt producerat kaffe från hela bönor?

Den andra aspekten avser kaffemaskinens kapacitet. Många kaffedrickare efterfrågar ett flertal kaffevarianter som kräver mjölkskumning och espressokaffe. Samtidigt är det ofta väl så viktigt att maskinen ska kunna framställa gott svart bryggkaffe. Många kaffemaskiner har idag även kapacitet att ge hetvatten till te och varm choklad för de som inte föredrar kaffe.

Den tredje aspekten gäller en för många verksamheter avgörande punkt vid införskaffning av ny kaffemaskin - priset. Många leverantörer av kaffemaskiner erbjuder både hyra och köp av sina produkter. Du kan läsa mer om prisaspekten i stycket nedanför.

Du kan besöka vår producentöversikt för att jämföra olika varumärken av kaffemaskiner. 

Kaffekvarn

Priset för en kaffemaskin i Malmöregionen

En avgörande faktor för vilken typ av kaffemaskin som passar din verksamhet är givetvis priset. Du kan antingen välja att ha en fast månadskostnad genom att hyra eller leasa en kaffemaskin. Många leverantörer erbjuder även själva kaffet i månadskostnaden för produkten.

Om ni har en större summa pengar till godo och ska bruka kaffemaskinen under en längre period, kan det eventuellt löna sig med ett inköp. Om en maskin på leasingavtal krånglar eller går sönder finns ofta goda garantier som täcker eventuell reparation och service.

Ofta blir totalkostnaden mindre på lång sikt vid inköp av maskin i jämförelse med att hyra och dessutom blir du mindre beroende av leverantören. Nackdelen är att en större summa krävs vid inköpstillfället och kostnad för eventuellt serviceavtal måste adderas till den totala kostnad för kaffemaskinen.

Så kom Zoégas att bli Skånes kaffe

1881 öppnade Carlo Zoéga en kaffebutik i Landskrona. Zoéga kom från Italien, men lärde sig kosten att rosta kaffe när hans far arbetade som boskapsuppfödare i Brasilien. Efter fem år flyttades verksamheten till Helsingborg och ett par år senare dog Carlo. Hans fru Maria tog över företaget och beslutade trots ekonomiska svårigheter att fortsätta driva verksamheten tillsammans med sin nya make.

Efter 100 år under privat regi i Helsingborg såldes företaget till koncernen Nestlé, men är än idag något av en skånsk stolthet. Zoégas står idag för 60 procent av försäljningen av mörkrostad kaffe i Sverige. Innan kaffemärket blev en nationell favorit skedde försäljningen främst runtom i Skåne.

Vad var anledningen till detta? Hela Skåne, förutom Malmö, Lund och Helsingborg som får sitt vatten från Bolmentunneln, har medelhårt eller hårt vatten. Mörkrostat kaffe smakar bättre än andra typer av rostningar i kombination med hårdare vatten, eftersom det finns aromer som endast kan frigöras tillsammans med mörkrostat kaffe.