Jämför pris och offerter på kaffeautomater
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Begär dina gratis offerter Begär dina gratis offerter
Det tar mindre än 1 minut!

Typ av maskin?

Det tar mindre än 1 minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Kostnadsfritt & utan förpliktelser
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Expressen
Business Insider
Entrepreneur
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 02 juni 2021

Hyra eller köpa kaffemaskin Stockholm

Driver du en verksamhet i Stockholm med omnejd? 

Om du behöver en kaffemaskin till din verksamhet, så har du kommit helt rätt. Hos oss har du möjlighet att skicka in en kostnadsfri offertförfrågan och motta upp till fyra offerter på kaffemaskiner från olika företag. Tanken med detta är att du som konsument ska ha möjlighet att jämföra pris och kvalitet på olika produkter för att hitta den lösning som passar din verksamhet.

Storstockholms invånare utgör omkring 20 procent av alla invånare i Sverige. Här finns också stora möjligheter för att driva företag av olika typ och storlek. Enligt statistik från 2011 startades 16,2 nya företag varje år per 1000 invånare i Stockholm. Detta kan jämföras med den nationella genomsnittet på 7,5 nya företag varje år per 1000 invånare.

Det är många företag, och många koppar kaffe blir det. Därför är det relevant att undersöka verksamhetens behov och förutsättningar inför köp eller hyra av en ny kaffemaskin. Nedan finner du ett antal frågor som är lämpliga att få svar på för att göra ett gott och ekonomiskt val.

Kaffemaskiner i Stockholmsområdet

Kaffeautomater och maskiner finns i en rad olika utföranden, i flera prisklasser och med olika stor kapacitet. Även för serviceavtal finns olika prisklasser och servicenivå, beroende på vad du anser att din verksamhet behöver. Caféer tenderar till exempel i högre grad att välja en mer avancerad kaffemaskin jämfört med ett kontor.

Halvautomatisk kaffemaskin
En halvautomatisk kaffemaskin passar främst den verksamhet som har en utbildad barista, vilket många caféer innehar, men även flertalet restauranger erbjuder idag mer avancerade kaffedrycker än en svart kopp bryggkaffe. Under 2000-talet har flertalet nya kaffevarianter introducerats med framgång, vilket ökar kraven på caféer som vill stå ut i konkurrensen om det bästa kaffet.

Helautomatisk kaffemaskin
För den som inte vill bekymra sig om kaffets styrka och dessutom värdesätter automatisk rengöring kan den helautomatiska kaffemaskinen vara ett gott alternativ. Många helautomatisk kaffemaskiner har också en inbyggd kaffekvarn och mjölkskummare. Driver du en restaurang som erbjuder olika typer av kaffelösningar, kan detta vara en lämplig variant för dig.

Superautomatisk kaffemaskin
Tryck, vänta, njut. Enklare än så kan det inte bli, och kaffeautomaten har blivit ett självklart inslag på många arbetsplatser runtom i Sverige. För vem värdesätter inte en god kopp kaffe på jobbet efter lunchen? Det finns kaffeautomater som brygger på hela bönor och på färdigmalt kaffepulver. Likaså kan mjölken i kaffemaskinen vara färsk eller av pulvertyp, vilket givetvis påverkar smaken och kvalitén på den valda kaffesorten.

Läs mer: Kaffeautomater

Kaffeautomat

Var hittar jag en kaffemaskin i Stockholm?

Eftersom en kaffemaskin vanligen innebär en kostnad från 400 kronor i månaden även för en enklare modell, är det lämpligt att jämföra flera prisförslag innan du köper eller hyr en kaffemaskin i Stockholm. På så vis kan du ta in flera prisförslag och sedan välja det alternativ som passar din verksamhet bäst.

Inför beslutet bör även följande frågor tas i beaktning:

  • Vad är viktigast: Stora mängder kaffe på kort tid eller många olika sorters kaffevarianter bryggda på färskmalda bönor?
  • Är det en barista, anställda eller besökare som ska använda maskinen?
  • Hur många koppar kaffe måste maskinen ha kapacitet att brygga varje dag? 
  • Kommer kaffemaskinen placeras så att det är ansluten till vattentillförsel, eller ska ni fylla på vatten manuellt?

Många moderna kaffeautomater har, förutom kaffe, även kapacitet att ge hetvatten och varm choklad. Kaffeautomater som maler bönor inför varje kopp ger normalt sett en längre bryggningstid, men kaffet blir också fylligare och mustigare jämfört med kaffe som bryggs på färdigmalet kaffepulver. Om du har några funderingar kring valet av kaffemaskin är du givetvis välkommen att höra av dig till vår kundtjänst.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut